Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Vi ste ovde: Home Žabalj Šećerana u Žablju i šećerana u Crvenki od novembra se prodaju
Na prodaju šećerane u Žablju i Crvenki Na prodaju šećerane u Žablju i Crvenki Istaknut

Šećerana u Žablju i šećerana u Crvenki od novembra se prodaju

23 Novembar 2016 Autor 
Prodaja šećerana u Crvenki i Žablju
CRVENKA
 
Uprava grčke kompanije "Helenik šugar" (Hellenic Sugar Industry) je najavila za kraj novembra međunarodni tender za prodaju dve šećerane u Srbiji, u Žablju i Crvenki.
 
Minimalna cena po kojoj bi dve fabrike šećera u Srbiji bile prodate je 25 miliona evra, naveli su predstavnici Helenik šugara.
 
 
Po pisanju grčkih medija, predsednik te kompanije Hristos Rosios je izjavio da je takva odluka doneta je jer su veliki investitori zainteresovani za kupovinu tih šećerana.
 
Interesovanje za kupovinu dveju šećerana ranije je pokazivala kompanija "Sunoko" koja je u sastavu MK grupe i u Srbiji je najveći proizvođač šećera.
 
Prodaja dveju šećerana bi "Helenik šugaru" omogućila da se "rastereti dugovanja, omogućavajući upravi ; da okonča sprovođenje poslovnog plana za međunarodnu aktivnost, uz obnavljanje kredibiliteta izgubljenog i među partnerima, i među proizvođačima", pišu grčki mediji.
 
Rosios je rekao i da će do kraja iduće nedelje grčkim proizvođačima šećerne repe u potpunosti biti plaćene isporuke iz 2015. godine što im kompanija još duguje.
 
Dodao je da je razgovarao s poljoprivrednim proizvođačima u srednjoj i severnoj Grčkoj da bi popravili međusoban odnos i da bi se povećala površina pod repom.
 
Ove godine su u Grčkoj izvađene 32.000 tona šećerne repe što je 30 odsto više nego prošle, kada je proizvodnja bila 24.000 tona.
 
Proizvođači u Grčkoj zahtevaju garanacije plaćnja kao uslov za povećanje proizvodnje.
 
U Grčkoj šećernu repu gaje 4.000 proizvodača što je upola manje nego 2009, kada ih je bilo 8.000.
 
Izvor Beta, RTV
PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj