Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Vi ste ovde: Home Žabalj Led rasveta u celoj opštini Žabalj
Led rasveta u opštini Žabalj Led rasveta u opštini Žabalj Istaknut

Led rasveta u celoj opštini Žabalj

21 Novembar 2016 Autor 
17. novembar 2016.
LED rasveta u Žablju
ŽABALJ -
 
Ovih dana u opštini Žabalj završava se zamena stare ulične rasvete štedljivim LED sijalicama,. Posao je vredan više od milion evra, ali to opštinu neće koštati ni dinar. ...
 
Stare sijalice su spremne za otpad. Nova led tehnologija, koja je prvi put u javnoj rasveti uvedena 2010, u Beogradu , Novom Sadu i Novom Bečeju, sada je i na banderama u 4 mesta opštine Žabalj.
 
Led sijalice troše tri puta manje energije od starih, ali to nije jedina ušteda. Biće ušteđeno oko tri miliona dinara, koliko je na godišnjem nivou opština Žabalj izdvajala za održavanje i rezervne delove.
 
 
"Smisao jeste zamena dotrajalih sijalica koje troše ogromnu količinu energije. Zapravo , za iste pare koje smo ranije plaćali, preko javno–privatnog partnerstva, sada imamao novu , modernu rasvetu , kao svuda u Evropi", veli Radomir Zlokolica, direktor JKP "Čistoća".
 
Da, opštinu ovaj projekat neće koštati ni dinar više nego što su plaćali energiju do sada, jer će taj novac biti plaćan izvođačima, partnerskoj firmi, odnosno konzorcijumu ENEF-energetska efikasnost, koji ima obavezu da održava sistem sistem narednih 12 godina.
 
"Vrednost je preko milion evra, što opština Žabalj ne bi mogla sama da finansira za jednu godinu. Model javno-privatnog partnerstva omogućava da dobijemo rasvetu i ostvarimo kapitalnu investiciju.Sličan model smo započeli u vezi sa asfaltiranjem ulica u Žablju", naveo je Čedomir Božić, predsednik opštine Žabalj.
 
Dobar primer javno-privatnog partnerstva u Žablju zainteresovao je i druge opštine. Nedavno su im u gostima bili prijatelji iz Požege koji su rešeni da slično urade u svom gradu. Postavljanje nove rasvete završeno je u Žablju, Đurđevu i Gospođincima, a u narednih nedelju dana, novim svetlom sijaće i ulice u Čurugu.
 
Izvor RTV
PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj