Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Turizam opštine Žabalj  - Marija Čupić Too Žabalj Turizam opštine Žabalj - Marija Čupić Too Žabalj Istaknut

TOO Žabalj predstavila potencijale i u Temišvaru u Rumuniji

14 Juli 2016 Autor 
14. jul 2016. | 16:54 | Izvor: Tanjug
Potencijali Vojvodine predstavljeni u Temišvaru
NOVI SAD -
 
Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković učestvovao je danas na manifestaciji "Dani Vojvodine u Temišvaru" koju je organizovala Turistička organizacija Vojvodine i na kojoj je predstavljena turistička ponuda Vojvodine, saopštio je Biro za odnose s javnošću Pokrajinske vlade.
 
U saopštenju se navodi da se pomenuta manifestacija po prvi put održava u Rumuniji.
 
"Vojvodina i te kako ima šta da ponudi turistima iz Rumunije, ali i turistima iz drugih zemalja. Zbog toga je jedan od strateških pravaca delovanja nove Pokrajinske vlade usmeren upravo i na razvoj turizma", rekao je potpredsednik pokrajinske vlade Ivan Đoković.
 
 
On je naglasio da je u prvih šest meseci zabeležen porast broja turista iz Rumunije u Srbiju za 13 odsto, odnosno u AP Vojvodinu za 17 odsto.
 
Prema Đokovićevim rečima, u cilju privlačenja još većeg broja turista iz Rumunije danas su, pored opština koje se graniče za Rumunijom, predstavljeni i potencijali opština koje do sada nisu bile toliko blizu rumunskim turistima.
 
"Sigurno je da ima neistraženih delova Vojvodine nepoznatih rumunskoj populaciji poput naših salaša, čardi i drugih mesta", istakao Ivan Đoković.
 
Potencijalnim turistima iz Rumunije na "Danima Vojvodine u Temišvaru" predstavile su se organizacije iz deset vojvođanskih gradova i opština: Vršac, Novi Sad, Zrenjanin, Kikinda, Kovin, Novi Bečej, Temerin, Žabalj, Šid, Bela Crkva, kao i predstavnici Privredne komore Vojvodine.
 
Otvaranju pomenute manifestacije u Temišvaru prisustvovali su i generalni konzul Srbije u tom gradu Lazar Manojlović, predsednik Saveza Srba u Rumuniji Ognjen Krstić i direktori turističkih organizacija Vojvodine i Novog Sad Nataša Pavlović i Branislav Knežević.
 
Manifestacija „Dani Vojvodine u Temišvaru" organizovana je uz podršku Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam.
 

Izvor RTV
PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu   PRIJATELJI PORTALA - Opstina Zabalj na dlanu


R. Danilović

Komentarišite naše članke.
Šaljite nam Vaše sugestije.
Pošaljite nam Vaše tekstove.

Pišite nam odmah klikom na link KONTAKT

Adresa sajta www.zabalj.in.rs

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj