Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Izbori za savete mesnih zajednica opštine Žabalj Istaknut
IZBORI ZA SAVET MESNIH ZAJEDNICA U NASELjENIM MESTIMA OPŠTINE ŽABALj
09.08.2016

U nedelju, 07. Avgusta 2016. u Žablju, Čurugu, Gospođincima i Đurđevu, održani su izbori za članove saveta Mesnih zajednica. Ubedljivu pobedu na izborima u svim naseljenim mestima opštine Žabalj odneli su kandidati sa liste Srpske Napredne Stranke, koji će imati apsolutnu većinu u sva četiri mesta u opštini Žabalj. Ceo izborni proces je protekao u najboljem redu, a sam izborni dan, prema rečima predsednika izbornih komisija, prošao je regularno i bez nepravilnosti.


Budući članovi saveta Mesne zajednice Žabalj biće:

- Zlokolica Radomir -1348 glasova;

- Jandrić Predrag-1364 glasa;

- Janjić Miloš-1263 glasa;

- Plačkić Radovan-1268 glasova;

- Plesković Jelena-1231 glas;

- Stamenković Aleksandar-1243 glasova;

- Stojšić Goran-1305 glasova;

- Čonkić Vladimir-1270 glasova;

- Čonkić Lazar-1369 glasova.

U Žablju je na birališta izašlo 21.5% glasača.U Čurugu, novi saziv saveta Mesne zajednice činiće:

- Stjepanović Vesna-1169 glasova;

- Bijelić Miloš-1130 glasova;

- Avramov Nebojša-1129 glasova;

- Miličević Milica-1123 glasa;

- Aničić Gorana 1090 glasova;

- Radanović Uroš-1064 glasa;

- Bubnjević Zoran-1043 glasa;

- Radomir Milan-1032 glasa;

- Đurđev Zoran-1024 glasa ;

- Bunić Dragoslav-1003 glasa;

- Sladojević Dušan-989 glasova.

Na birališta u Čurugu izašlo je 24.43% glasača.Savet Mesne Zajednice u Gospođincima čini će:

- Bubalo Goran-602 glasa;

- Bubnjević Petar-698 glasova;

- Vasiljević Ana-649 glasova;

- Vokić Mladen-576 glasova;

- Klincov Goran-600 glasova;

- Milanov Stanko-566 glasova;

- Milanović Goran-670 glasova;

- Nikolić Jugoslav-537 glasova;

- Straživuk Boris-635 glasova.

Izlaznost u Gospođincima iznosila je 29.97 %.U Đurđevu članovi saveta Mesne zajednice biće:

- Aćimov Velimirka-722 glasa;

- Đogo Sanja-709 glasova;

- Kuhar Vlada-789 glasova

- Milanović Dragan-801 glas;

- Mihajlovski Ivan-691 glas;

- Mihelc Duško-825 glasova;

- Trivunović Mirko-737 glasova;

- Trtić Marija-744 glasa;

- Čović Željko-736 glasova;

- Džambas Dušanka-665 glasova;

- Šovljanski Nerima-678 glasova.

Na birališta u Đurđevu izašlo je 27,11% birača.

Izvor KKNP

Opširnije...

Poverenik opštinskog odbora SNS Žabalj Čedomir Božić Istaknut
Saopštenje
Opštinski odbor Srpske napredne stranke Žabalj najoštrije osuđuje današnji incident u kom je grupa od pedesetak pripadnika tzv inicijative Ne davimo Beograd najbrutalnije nasrnula na gradonačelnika Sinišu Malog kao i na pripadnike policije.

Poverenik opštinskog odbora Čedomir Božić izrazio je nezadovoljstvo i čuđenje sa kolikom drskosti i bahatosti samozvani nosioci demokratije nastupaju u javnom životu Srbije navodno braneći interese građana Beograda.

Očigledno da je u pitanju borba male grupice za sopstvene interese koji fizičkim obračunom smatraju da mogu promeniti volju građana na poslednjim izborima.
Još jedanput smo svedoci da su građani pravilno izabrali politiku mira i demokratije koju zastupa gradonačelnik Siniša Mali.

Ovim putem od nadležnih organa tražimo da se krivci što pre privedu licu pravde i najstrožije sankcionišu kako bi ostali na demokratskom putu.

Služba za informisanje

Izvor sns.org.rs

Opširnije...

Jednokratna pomoć trudnicama u opštini Žabalj Istaknut
Pobeda ligašica: Žabaljskim trudnicama jednokratno 10.000 dinara

ŽABALJ – Nezaposlene trudnice koje žive u opštini Žabalj od 1. januara 2016. godine dobijaće jednokratnu pomoć od lokalne samouprave. Naime, odbornici Skupštine opštine Žabalj podržali su inicijativu Foruma žena Opštinskog odbora Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj da se svim budućim majkama, koje nemaju zaposlenje, da jednokratna pomoć u iznosu od 10.000 dinara.
 
LSV- Forum žena OO LSV Žabalj je prikupljao potpise podrške, nakon čega smo to predali Opštinskom veću koje je uvidelo potrebu da se pomogne našim sugrađankama. Ovu našu ideju podržao je 21 odbornik, od ukupno 31 koliko ima u logalnom parlamentu. Opozicioni odbornici su bili uzdržani kada je ova inicijativa bila u pitanju – istakla je predsednica FŽ OO LSV Žabalj Miholjka Matić.
 
Kako pojašnjava, pravo na ovu pomoć imaće sve žene koje su u 28. nedelji ili kasnijoj trudnoći, a nisu zaposlene. Osim toga, potrebno je da imaju prebivalište u ovoj opštini. One će zahteve za pomoć podnositi lokalnoj samoupravi, a od papirologije je potreban dokaz o prebivalištu, lekarski izveštaj kojim će dokazati trudnoću i potvrdu iz Nacionalne službe za zapošljavanje da su nezaposlene. Takođe, kako ističe Matićeva, pomoć je predviđena za prva četiri deteta u porodici.
 
Podsetimo, Forum žena OO LSV Žabalj je 2013. godine inicirao, a lokalna skupština prihvatila, da sve trudnice u ovoj opštini dobijaju punu platu tokom trudnoće.

LSV

Opširnije...

Čurug - Šetnja 100 vojvodjanskih zastava u Čurugu Istaknut
31.oktobar 2015.
ČURUG – Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine Žabalj organizovao je danas u Čurugu šetnju 100 vojvođanski zastava, nakon čega su prikupljani potpisi za inicijativu LSV o uslovljavanju stranaca prilikom kupovine našeg poljoprivrednog zemljišta.
Nakon šetnje, kod štnada sa potpisima okupljenima se obratio i potpredsednik Lige Branislav Bogaroški, koji ih je upitao gde će živeti ukoliko se proda vojvođanska zemlja i šta će s njima onda biti.
– Ovo je poslednje što nam je ostalo. Ako Liga socijaldemokrata Vojvodine ne zaštiti Vojvodinu i poslednju resurs koji ima, nema nikog drugog ko će to uraditi – upozorio je Bogaroški. Dodao je da je zbog toga ubeđen da će neophodnih 100.000 potpisa za referendum kojim će se od Vlade Republike Srbije i Narodne skupštine tražiti da se izjasni o uslovima pod kojima će stranci moći da kupuju našu zemlju, biti prikupljeno.
– Svako od nas treba da se obrati prijateljima i komšijama i da im objasni šta je ono što nam se sprema i na koji način ćemo uspeti da to sprečimo – poručio je on prisutnima. Bogaroški, koji je i pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, istakao je da ova inicijativa nije usmerena protiv Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, kao ni protiv stranaca koji bi da kupuju naše poljoprivredno zemljište.
– Ono što mi tražimo, uradile su sve evropske zemlje. Zašto da mi jedini ne primenimo ono što su drugi već probali i primenili – zapitao je Bogaroški.
lsv
Fotografije pogledajte na linku >>>ŠETNJA 100 VOJVODJANSKIH ZASTAVA U ČURUGU <<<

Opširnije...

Gradjanska inicijativa organizovala potpisivanje peticije u Gospodjincima Istaknut
U Gospodjincima već duže vreme lekar ne radi subotom a nema ni podele terapije pacijentima.
Stoga su pacijenti primorani da putuju u Žabalj ili Čurug kako bi dobili adekvatnu lekarsku pomoć.

Prevoz za ova mesta je  slab,recimo samo za Žabalj ima tri autobusa dnevno.
Gradjani Gospodjinaca koji imaju automobil mogu da odu na pregled, ali mnogo je više onih koji nemaju.
Oni koji nemaju mogućnost da odu kod dežurnog lekara u Žabalj,  moraju da čekaju prvi radni dan da bi se obratili lekaru za pomoć i nastavak terapije.

Udruženje gradjana za opštinu Žabalj "Gradjanska inicijativa" iz Gospodjinaca uočilo je ovaj problem,  i rešilo da pomogne svojim sugradjanima na taj način što je organizovalo potpisivanje peticije.

Peticiju su potpisala 1084 gradjana Gospodjinaca u kojoj apeluju na lokalnu samoupravu da im se pomogne.

Udruženje je uredno predalo peticiju na šalteru pisarnice skupštine opštine Žabalj.

Predsednik opštine je primio na znanje i obećao da će u saradnji sa direktorom doma zdravlja,  pokušati da reši ovaj veliki problem koji opterećuje sve Gradjane Gospodjinaca.

Rešavanjem ovoga problema mnogo bi se olakšao život i rad svih gradjana Gospodjinaca.

Opširnije...

Dss i Dveri Patriotski blok opština Žabalj Istaknut
PATRIOTSKI BLOK DSS I DVERI
 
Dana 08.10.2015. u opštini Žabalj formiran je PATRIOTSKI BLOK.

Demokratska stranka Srbije i pokret Dveri pozivaju sve političke partije i udruženja gradjana koja su za slobodnu i politicki neutralnu Srbiju da pristupe ovom bloku.

Pored toga prioritet ce biti i moderna i razvijena opština Žabalj, tako da će u izbornoj kampanji akcenat biti na SRPSKOM SELJAKU, pod sloganom NE DAM ZEMLJU, odnosno STOP PRODAJI ZEMLJE, kaze Radovan Plačkić predsednik opštinskog odbora DSS a.
 
PATRIOTSKI BLOK
ZIVELA SRBIJA

Opširnije...

Demokratska stranka Srbije - opština Žabalj - Radovan Plačkić Istaknut
08.08.2015.

Могу само да демантујем гласине о мом преласку у Српску Напредну Странку, каже Радован Плачкић председник општинског одбора ДСС у Жабљу и члан Главног одбора Демократске странке Србије.

Демократска странка Србије у општини Жабаљ је стабилна, а са Дверима је у току формирање ПАТРИОТСКОГ БЛОКА, односно увелико се припрема за предстојеће локалне и покрајинске изборе, како на републичком нивоу тако и у општини Жабаљ су у патриотски блок добродошле све странке које се залажу за слободну Србију а не бриселску колонију, додаје Плачкић.

Демократска странка Србије

Opširnije...

Saopštenje Udruženja gradjana &quot;Gradjanska inicijativa&quot; opštine Žabalj Istaknut
19. jul 2015.

U Čurugu je danas održana osnivačka skupština udruženja gradjana opštine Žabalj "Gradjanska inicijativa".

Udruženje su osnovali članovi SNS-a iz sva četiri naseljena mesta koji su zbog dubokog neslaganja sa vodjenjem kadrovske politike u našoj opštini napustili stranku.

Ovih dana u javnosti je bilo dosta informacija o tome,  ne bi se više ponavljali po tom pitanju.

Svi članovi koji su vodili protest i većina koji su potpisali peticiju ovim definitivno napuštaju stranku i osnivaju udruženje gradjana koje će se isključivo baviti problemima naše opštine koji su ogromni za svako mesto posebno.

Udruženje će  u sva četiri naseljena mesta otvoriti kancelarije i formirati svoje odbore, koji će početi sa radom ovih dana.

Članovi udruženja gradjana opštine Žabalj "Gradjanska inicijativa", moći će da postane svaki punoletan gradjanin naše opštine, na taj način što će u svom odboru ispuniti pristupnicu.

Za predsednika udruženja jednoglasno je izabran dipl. inžinjer Slobodan Gvozdenac iz Čuruga.

Pozivamo sve gradjane opštine Žabalj da nam se pridruže i postanu članovi Udruženja.


                                                                                                                                                       Udruženje gradjana opštine Žabalj

                                                                                                                                                            "Gradjanska inicijativa"

Opširnije...

Žabaljske ligašice delile jubilarni broj Slobodne Vojvodine Istaknut
13. jul 2015.
Podela "Slobodne Vojvodine"

Zabaljske ligasice danas su delile jubilarno izdanje Slobodne Vojvodine i ukazale sugradjanima i sugradjankama da Liga socijaldemokrata Vojvodine sutra, 14-og jula, slavi 25 godina od osnivanja, da su ciljevi uvek isti, da Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavlja borbu za ocuvanje Institucija Vojvodine, za ocuvanje i vracanje sve imovine oduzete od 1988. godine, za zemlju iz koje mladi nece odlaziti, za bolji zivot poljoprivrednika i poljoprivrednica, za bolju bezbednost, za ravnopravnu upotrebu jezika, za Ustav koji ce garantovati punu Autonomiju Vojvodine, za obestecenje zbog prodaje naseg "Naftagasa", za ljudska prava i suzivot, za rodnu ravnopravnost i vecu zastupljenost zena na mestima odlucivanja kao i neprikosnovenu borbu protiv fasizma, rata i bezumlja.

LSV Žabalj

Opširnije...

Saopštenje za javnost - Protest SNS opštine Žabalj u Novom Sadu Istaknut
12. jul 2015.

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Kao što je u prethodnom saopštenju najavljeno, danas je održan miran protest članova Srpske napredne stranke opštine Žabalj.

Mesto održavanja je bio prostor ispred gradskog odbora SNS-a u Novom Sadu.

Pred gradski odbor došlo je oko 150 aktivista stranke sa stranačkim zastavama, u 10:45h ispred organizatora protesta izjavu za medije je dao Slobodan Gvozdenac.

U izjavi je naveo taksativno sve probleme sa kojima se članstvo suočava već mesecima,  a za koje oni koji bi trebalo da čuju i da ih reše, nemaju sluha.

Da bi se pružila prilika predstavnicima gradskog odbora da odgovore na ove ozbiljne optužbe, pozvan je gospodin Zobenica telefonom od istih novinara koji su napravili prilog o skupu.

Naravno da je bio nedostupan za novinare kao što je i za nas već mesecima.

Nismo želeli da dovodimo više ljudi na protest kako ne bi ometali gradjane Novog Sada,  koji nisu dužni da trpe zbog naših nesuglasica.

Ovom prilikom želimo da im se izvinemo ako smo bilo kojim postupkom poremetili njihovu svakodnevnicu i odmor.

Nakon mirnog protesta svi prisutni kao što su u miru i tišini došli, tako su se i razišli.

Izražavamo veliku zahvalnost pripadnicima MUP-a koji su obezbedjivali ovaj skup, i sve nas prisutne zadivili svojom profesionalnošću.

Ovo nije kraj, ovo je početak, borićemo se za naše uslove do kraja i nećemo odustati.

Suviše je mnogo nepravde proteklih meseci nagomilano,  mnogo je ljudi zbog toga povredjeno, da bi se tek tako prešlo preko toga.

Naćemo način da ovaj problem rešimo.


Slobodan Gvozdenac, Srpska napredna stranka opštine Žabalj

Opširnije...

Strana 1 od 3

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj