Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Vi ste ovde: Home Javne Ustanove Zabalj
JKP Čistoća   Žabalj - ilustracija Istaknut

Радници ЈКП Чистоћа Жабаљ су протеклих дана радили на раскрчивању дивљег растиња на улазу у Жабаљ из правца Ђурђева. Према речима директора ЈКП Чистоће Радомира Злоколице, ово растиње је већ дуже време пре свега естетски проблем, али и еколошки јер су таква места погодна за прављење дивљих депонија. Ово је само једна у низу акција које је ЈКП Чистоћа  урадила, како би уредили животну средину у сва четири насељена места општине Жабаљ. Овакве и сличе акције биће настављене и у наредном периоду у сарадњи са ЈКП Услуге и одржавање, истакао је Радомир Злоколица.

Izvor N.O.Ž.

Opširnije...

Škoda Superb - Vlada Srbije prodaje službene automobile Istaknut
Vlada Srbije prodaje 1.583 automobila
BEOGRAD -

Vlada Srbije odlučila je na današnjoj sednici da, putem javnog oglasa, proda 1.583 putnička vozila koja su u svojini Republike Srbije.

Korisnici ovih vozila su državni organi, javne službe i javne agencije i Uprava za zajedničke poslove republičkih organa, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

Precizirano je da će biti prodato 241 vozilo više i srednje kategorije starosti manje od sedam godina, 360 vozila srednje kategorija starijih od sedam godina i 982 vozila srednje i niže kategorije starija od sedam godina.


Računa se da će značajne uštede u budžetu biti ostvarene potpunom racionalizacijom korišćenja automobila, kao i smanjenjem troškova održavanja voznog parka.

Ova odluka doneta je u cilju sprovođenja programa ekonomskih ušteda i politike Vlade o odgovornom upravljanju sredstvima u javnoj svojini.

Vlada je uputila zahtev svim javnim preduzećima u Srbiji da primene ovakve mere uštede i da spisak službenih automobila hitno dostave Generalnom sekretarijatu Vlade Srbije.

Izvor: RTV

Opširnije...

Jkp Čistoća Žabalj - novi cenovnik Istaknut
10. decembar 2014.

Javno komunalno preduzeće "Čistoća" Žabalj, donelo je odluku o povećanju cena usluga za 10%.

Odvoženje smeća za gradjane po domaćinstvu sada iznosi: 306,13 dinara.

Za staračka domaćinstva i socijalno ugrožene osobe, cena je 153,06 dinara.

Kompletan cenovnik svih usluga kao i zahtev za povećanje cene, odluku i obrazloženje preuzmite u pdf formatu klikom na link >>> CENOVNIK USLUGA JKP ČISTOĆA ŽABALJ <<<

Opširnije...

Javno komunalno preduzeće Čistoća Žabalj Istaknut


 Javno komunalno preduzeće "Čistoća" Žabalj je osnovano Odlukom o osnivanju javnog komunalnog preduzeća "Čistoća" Žabalj dana 20.12.2011. godine, a registrovano u Agenciji za privredne registre dana 21.04.2011. godine sa sedištem u Žablju, ulica Svetog Nikole 7, matičnim brojem preduzeća 20732580, PIB-om 107051272 i pretežnom delatnošću 3811:Sakupljanje otpada koji nije opasan.

    Preduzeće je osnovano radi obezbeđivanja trajnog obavljanja komunalnih delatnosti na teritoriji opštine Žabalj, kao delatnosti od opšteg interesa.

    JKP "Čistoća" Žabalj obavlja sledeće konkretne delatnosti:

    - odvoženje komunalnog otpada, od dana 01.06.2011.godine, kako od individualnih domaćinstava, tako i od pravnih lica - kante za smeće zapremine 120 litara i kontejneri od 1100 litara;
    - iznošenje fekalnih voda, od dana 01.06.2011.godine;
    - zaštita useva i zasada na poljoprivrednom zemljištu od poljske štete i nomadske ispaše, kao i poljskih puteva i kanala za odvodnjavanje i navodnjavanje, od dana 03.05.2012. godine;
    - poslovi zoohigijeničarske službe (hvatanje i zbrinjavanje napuštenih životinja), od dana 03.01.2012.godine.

    Na teritoriji opštine Žabalj do sada je podeljeno oko 4000 kanti, što predstavlja oko 60% ukupnih korisnika, tako da bi u budućem periodu prioritet bio da svako domaćinstvo, za početak, bude snabdeveno po jednom posudom za odlaganje smeća, a kasnije da se omogući i snabdevenost spram broja članova u domaćinstvu. Prilikom preuzimanja kante, potpisuje se Ugovor koji sadrži prava i obaveze građana koji dobijaju kante i JKP "Čistoće" Žabalj, koja daje kante na korišćenje. Pravo na besplatnu kantu ima svako domaćinstvo u individualnom tipu stanovanja koje koristi usluge iznošenja smeća i koje redovno izmiruje svoje obaveze.

    Uspešnost poslovanja preudzeća u mnogome zavisi od postavljenih ciljeva od kojih posebno se ističu: porast kvaliteta i kvantiteta usluga iznošenja i deponovanja smeća, odvoza fekalnih materija, poljočuvarskog poslovanja, kao i zoohigijene tj. cilj nam je da podignemo nivo javne higijene, zaštitimo životnu sredinu do nivoa bezbednog življenja u našoj opštini.

    U dosadašnjem poslovanju preduzeća samo funkcionisanje poslovanja, komunikacija sa stanovništvom (kao jedan od bitnijih faktora), kao i mehanizacija i celokupna opremljenost kojom raspolaže preduzeće dovedeno je na optimalni nivo. Preduzeće trenutno raspolaže sa dva specijalizovana vozila za odnošenje smeća- marke Mercedes-Benc Aksor 1824 i Mercedes-Benc Atego 816, jednim vozilom za odvoženje PET ambalaže – Ford tranzit, dve autocisterne – FAP 1620 i FAP 1414, kao i specijalizovanim vozilom za delatnost zoohigijeničarske službe – Piaggio Ape.

    Trenutno u JKP "Čistoća" Žabalj se nalazi 28 stalno i 3 povremeno zaposlena radnika. Dalja progresija i izmena kadrovske strukture vršiće se u skladu sa proširenjem i potrebama delatnosti preduzeća.
    Uvažavajući ponašanje građana u procesu sakupljanja i odlaganja otpada kao bitan element uspeha i održavanja čistoće u opštini, u program rada i razvoja našeg preduzeća uključena je i edukacija stanovništva u svim uzrastima od predškolske dece, učenika, studenata do domaćica. Cilj je da se koristeći sva sredstva informisanja, neposredno i posredno, utiče na svest građana u postupku odlaganja komunalnog smeća, šuta, zemlje, kabastog otpada, opasnog otpada, baštenskog i drugih vrsta otpada.

Opširnije...

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj