Opstina Zabalj na dlanu

Zabalj in rs - Online prezentacija opštine Žabalj

Moto skup Gospodjinci opština Žabalj 2016 Istaknut
МОТО СКУП У ГОСПОЂИНЦИМА И ОВЕ ГОДИНЕ
08.08.2016
 
Традиција се наставља и ове године. Мото клуб "Ескадрила" из Госпођинаца и протекли викенд 06.,07., и 08. Августа био домаћин свим заљубљеницима у звук мотора и доброг рокенрола. Домаћини су се потрудили да гостима, који су дошли из целе Србији као и из земаља у окружењу, овај викенд прође у добром дружењу и забави. Госпођинци су ова три дана били центар Војводине за све оне који воле вожњу на два точка на машинама високе кубикаже.
 
У суботу, бајкере је посетио и председник општине Жабаљ Чедомир Божић. Он се захвалио свим гостима што су својим присуством увеличали овај скуп, а домаћине је похвалио за перфектну организацију.

Autor KKNP

Opširnije...

Turnir u Basketu Gospodjinci 2016 Istaknut

После дужег низа година одржан је турнир у баскету у Госпођинцима. Неколико младих ентузијаста и заљубљеника у кошарку је уз помоћ спорта за све организовало такмичење у баскету на малом игралишту у Госпођинцима. Пријавило се 10 екипа момака из самих Госпођинаца који су десетак дана играли 3 на 3 и свако са сваким. Најуспешнији су били младићи из екиеп Гаџа-Соћа-Милош и у финалу заслужено победили екипу Влада-Глиша-Ђоле.Мвп турнира је заслужено био Гаџић Јован. Такође у оквиру турнира одржани су и такмичењу у тројкама, Победник је био Милош Половина а у такмичењу у извођењу слободних бацања победио је ветеран Келец Драган. За све учеснике турнира обезбеђене су награде а за све учеснике турнира одржана је пристојна вечера. Турнир су помиогли општина Жабаљ,члан Већа за спорт Зоран Шолаја месна заједница госпођинци, чланови фк јединства Госпођинци и спорт за све општине Жабаљ. Организатори су били Марио Болта, Илић Владимир, Стразивук Борис и турнир је бесплатно водио и коментарисао Горан Милановић.

Autor KKNP

Opširnije...

Fudbalski turnir Gospodjinci 2016 Istaknut

И овог лета одржан је традиционални турнир улица госпођинци 2016 у категорији пионира, кадета и сениора. што се тиче турнира примат су имале утакмице пионира и кадета и сва подршка људи у организацији била је усмерена ка томе да се деце лепо друже, играју и осећају срећно. свим учесницима у категорији пионира и кадета подељене су мајице, организована је вечера, сваки у учесник је добио медаљу а најбољи су добили пехаре,дипломе и статуе за најбоље појединце. Преко 20 дана су се такмичиле 11 екипа у млађим категоријам и 8 екипа у сениорској категорији. у оквиру турнира одиграно је низ ревијалних утакмица, ветерани, жене против дечака итд. Победник у категорији сениора била је екипа светосавске улице док су посебне симпатије публике побрали момци који су наступили под именом госпођинацки тинејџери. Организатор се потрудио да се сви осећају пријатно и да све протекне у најбоље реду а доказ за то су поприлично свако вече испуњене трибине на малом игралишту у госпођинцима. Организатори су били мз госпођинци, фк јединство госпођинци и спорт за све општине жабаљ у свесрдну подршку општине жабаљ. У организацији турнира, активно је учествовао и Зоран Шолаја, члан општинског Већа за спорт по речима председника организационог одбора Бориса Страживука турнир је оправдао очекивања а посебно смо задовољни што су се наша деце 20 и висе дана бавила спортом који воле а ми као органозатори смо се потрудили да они буду срецни и задовљни.

Autor KKNP

Opširnije...

Likovna kolonija Susret kod Bodnarova Gospodjinci Istaknut

Од петка 29.ог до недеље 31.ог јула одржана је 12. ликовна колонија и 15. јубиларна дечија колонија под називом “Сусрет код Боднарова”, која се традиционално одржава у ОШ “Жарко Зрењанин” у Госпођинцима.

Главни спонзор ове културне организације јесте општина Жабаљ, национални савет русинске националне заједнице, као и остали спонзори.

У петак је било отварање галерије где су углавном учествовали домаћини, у суботу смо дочекали госте где је било укупно 18 сликара, од којих су осморо академаца, четворо средње образованих ликовних уметника, остали су били аматери.

У недељу је учествовало 15. деце из Госпођинаца, Жабља, Ђурђева, Новог Сада и Руског Крстура.

Колонија је одржана у знаку обележавања 120 год. од рођења једног од најзначајнијих сликара српске уметности 20.ог века, Сава Сумановић, као и 80год. наше сликарке аматерке из Господјинаца Хелене Кркљуш Фејди.

Колонији је присуствовала и директорица галерије “Сава Сумановић” из Шида која је поклонила три рада, као и члан општинског већа задужен за културу, Нерима Шовљански.

Autor KKNP

Opširnije...

Popis nelegalno izgradjenih objekata u Gospodjincima Istaknut
OBAVEŠTENjE O POPISU NEZAKONITO IZGRAĐENIH OBJEKATA
30.06.2016

U skladu sa odredbama Zakona o ozakonjenju objekata („Službeni glasnik RS“, br.96/2015) Opštinska uprava Žabalj počinje sa sprovođenjem popisa nezakonito izgrađenih objekata u naselju Gospođinci.

U narednom periodu će ovlašćeni popisivači obilaziti naselje i popisivati nezakonito izgrađene objekte na svim parcelama.

Potrebno je da građani sarađuju sa ovlašćenim popisivačima da bi ostvarili pravo na brzo i efikasno ozakonjenje svojih objekata.


Opštinska uprava

Opširnije...

Akcija sakupljanja stare hartije u Gospodjincima - opstina Zabalj Istaknut
Dana 16 i 17.12.2015. godine organizovana je akcija prikupljanja stare hartije u osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" u Gospodjincima.

Akciju je organizovao i uz pomoć svojih nastavnika realizovao učenički parlament.

Učenici su od svojih kuća doneli staru hartiju koja se na selu najviše koristi za potpalu u zimskom periodu.
Mnogi Gospodjinčani su podržali ovu lepu i korisnu akciju.
Podržali su je na taj način što su prikupili stare novine,knjige i sveske svojih školaraca i doneli ih u školu.
Mišljenja smo da bi akcije ovoga tipa trebalo da se češće organizuju, da se prikupljaju i druge sekundarne sirovine.

Sredstva dobijene od prodaje hartije škola će iskoristiti za poboljšanje uslova života i rada učenika.

Miodrag Živković

Opširnije...

Veliki uspeh naših karatista u Mariboru Istaknut
Svetski karate šampionat za kadete, seniore i seniore, veterane u vremenu od 5. do 8. novembra .2015 godine održan u Sloveniji, gradu Mariboru.

Sportisti su se takmičili u katama i borbama,.
U ekipi KUS učestvovali su trener Karate kluba "Mladost" iz Gospodjinaca prof. Bandin Dragan i pomoćni trener Bandin Branislav.

Njihov rezultat je impresivan.
Branislav je osvojio drugo mesto i srebranu medalju u borbama.
Trener se takmičio u katama gde je osvojio treće mesto i bronzanu medalju.

Čestitamo im na ostvarenim rezultatima i ponosni smo na to što vode gospodjinački karate klub već dugi niz godina.

Miodrag Živković

Opširnije...

dečja nedelja u Gospodjincima Istaknut
U periodu od 05-11.10.2015 godine nizom aktivnosti obeležena je dečija nedelja u osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" iz Gospodjinaca.

U ponedeljak 05.10.2015godine na prvim časovima sve odeljenske starešine su čitale promotivni materijal "Podrška porodici-najbolja podrška deci".

Dana o6.10.2015godine učenici pesnici su čitali svoje pesme u svim nižim razredima i 6.razredu.Pesme su napisane na temu godišnjih doba,drugarstva i prvih ljubavi.

Dana 07.10.2015godine učenici nižih razreda su sa svojim učiteljicama bili u Zrenjaninu.Tamo su imali priliku da posete Zrenjaniski narodni muzej,gledaju interaktivnu lutkarsku predstavu "Lutko nevaljalko" i da prošetaju centrom grada.

Dana 08.10.2015godine organizovana i realizovana priredba za djake prvake koji su učlanjeni u Dečiji savez.

Dana 09.10.2015godine učenici petog i šestog razreda putovali su u Beograd,obišli su botaničku baštu i muzej.
Učenici nižih razreda spajali su odeljenja i družili se kroz razna takmičenja,pesme i igru.Zbog nemogućnosti uklapanja termina u aktivnosti "Dečije nedelje", učenici sedmog i osmog razreda su dana 25.09.2015 godine putovali u Beograd i tom prilikom su posetili beogradsku Arenu, hemijski fakultet i centar za promociju nauke.

Cilj je postignut ukazivanje na odgovornost koju porodica, škola, država i njene institucije imaju u zaštiti dece, i ostvarivanju njihovih prava.
Poruka koju ove godine šaljemo je da porodica ima veoma veliki uticaj na formiranje ličnosti deteta.Pozivamo sve roditelje da više posećuju školu i uzimaju veće učešće u aktivnostima koje škola organizuje.

Miodrag Živković

Opširnije...

Predškolska ustanova Gospodjinci Istaknut

01. septembar 2015.
Gospođinačka predškolska ustanova dobila novu grupu dece  uzrasta od 3 do 5 godina

Danas je u predškolskoj ustanovi "Detinjstvo" iz Žablja u objektu "Maslačak" u Gospođincima počela sa radom nova grupa od 29-oro dece, uzrasta od 3 do 5 godina.

Po raspisanom konkursu za upis u predškolsku ustanovu za 2015/2016. godinu prijavljeno je 29-oro dece više od postojećih kapaciteta.

Tako velikom broju prijavljene dece predhodilo je sprovođenje IMPRES programa koji je podržan od Ministarstva prosvete, koji je imao za cilj povećanje obuhvata dece od 3 do 5 godina.

U protekloj godini vaspitači su jednom nedeljno održavli "radionice-pričaonice" koje su bile veoma posećene, i na kraju rezultirale ovolikom broju dece.

Kako bi omogućili da sva deca budu uključena u predškolsko vaspitanje i obrazovanje, formirana je nova grupa uz veliko angažovanje direktorice Svetlane Boškov, vaspitača predškolske ustanove, Upravnog Odbora, Lokalne samouprave i predsednika opštine Žabalj.

U današnjem obraćanju deci i roditeljima, glavni vaspitač objekta "Maslačak", Snežana Tankosić, zahvalila se direktorici, mlađim koleginicama, predsedniku opštine Čedomiru Božiću, lokalnoj samoupravi i Upravnom Odboru na podršci i materijalnoj pomoći.

U obraćanju roditeljima i deci, Boškova je istakla da formiranjem nove grupe, naseljeno mesto Gospođinci, postiže prosečan obuhvat dece u opštini Žabalj.

Zamenik predsednika Upravnog Odbora
Miholjka Matić

Opširnije...

Koncert grupe Crvena Jabuka u Gospodjincima Istaknut
U petak 14. avgusta 2015. godine u Gospodjincima, dan uoči Seoske Slave, biće održan koncert grupe Crvena Jabuka.
Koncert će se održati u centru Gospodjinaca, a početak je zakazan za 21 čas.
Ulaz je besplatan i svi ljubitelji dobre muzike i dobrog provoda su dobro došli.


R.M.D.

Opširnije...

Strana 1 od 6

PRATITE NAS NA DRUŠTVENIM MREŽAMA

OPSTINA ZABALJ NA DLANU

Opstina Zabalj